Coordonator, Maistru instructor ADRIAN MACSIM

Cercul  s-a înfiinţat în anul 1980 sub conducerea domnului maistru instructor Macsim Adrian. În decursul timpului, rezultatele cercului  au crescut de la an la an. Din anul 1998 până în prezent, echipajul  de la Palatul Copiilor Deva – Filiala Brad a câştigat toate competiţiile naţionale de profil. În vitrina cercului se află peste 400 de cupe şi trofee de la concursuri naţionale şi internaţionale, de asemenea peste 200 de clasări pe primele 3 poziţii la competiţiile interne şi externe.

În cadrul cercului s-a lucrat şi se lucrează cu elevi instituționalizați de la Centrul de Plasament Brad care, datorită interesului pentru activitate au ajuns în loturile reprezentative ale României, alături de alţi 10 elevi de la şcolile din municipiu.

S-au realizat 14 proiecte cu finanţare internă (MEN, Consiliul Judeţean Hunedoara) cât şi externă (Anglia).

În vederea cooptării tinerilor peste 18 ani în cadrul activităţii de aeromodelism s-a înfiinţat în 2001 Asociaţia Tinerilor pentru Tehnică şi Educaţie, ONG-ul având ca scop dezvoltarea aeromodelismului, un sport tehnico-aplicativ şi la alte categorii de vârstă. În acest sens, s-au materializat parteneriate cu peste 20 de unităţi similare din ţară şi străinătate.

În municipiul Brad aeromodelismul a devenit o tradiţie, incluzând generaţii după generaţii de elevi care s-au format profesional în domeniul aviaţiei sau alte domenii tehnice.

Tradiţional pentru judeţul Hunedoara a devenit concursul naţional “Memorialul Aurel Vlaicu” la aeromodelism și rachetomodelism, iniţiat de d-l prof. Adrian Macsim în anul 1985, concurs organizat de Palatul Copiilor Deva – Filiala Brad cu sprijinul ISJ Hunedoara, Direcţia pentru Sport şi Tineret Hunedoara, Palatul Copiilor Deva, Primăria Deva, Primăria Brad, Aeroclubul Teritorial Deva şi unităţi economice din județul Hunedoara, acţiune intens mediatizată şi de televiziune şi presă.