Cultură şi civilizaţie engleză

Cultură şi civilizaţie engleză — prof. IZABELA DOMOKOS

MOTTO:

“Cunoaşte-l pe altul ca să-ţi îmbogăţeşti orizontul şi să te poţi analiza mai obiectiv pe tine!”

Cercul oferă posibilitatea cunoaşterii modului de viaţă, a păstrării tradiţiilor, culturii şi întăririi unei civilizaţii vechi şi cu răsunet mondial.

Un mod de a cunoaşte mai bine acest “modus vivendi” este de a te iniţia şi a aprofunda modul lor de comunicare – limba lor şi literatura respectivă.

Prin diverse metode plăcute şi relaxante, lecturi, texte, exerciţii, audiţii, dialoguri, punerea în scenă a unor conversaţii, propunem cunoaşterea mai în amănunt a tot ceea ce ne captează atenţia în legătură cu aceste popoare.

Privirile fugare pe hartă ne dezvăluie orizonturi îndepărtate, pe care am vrea să ni le apropiem. Nu ne trebuie neapărat un mijloc de transport pentru aceasta. E de ajuns să avem acces la cărţile care ne apropie aceste orizonturi, sau la internet, să cunoaştem limba altor popoare dar să şi aflăm cum trăiesc pentru a fi ceea ce sunt.

Acestea toate le putem accesa pătrunzând în lumea vizibilă sau invizibilă a altor naţiuni, dorind cu tot dinadinsul să preluăm ceea ce e OK la ei dar şi demonstrând în paralel ceea ce e notabil pe meleagul nostru. Acesta este scopul pe care şi-l propune cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză.

Activităţi educative adiacente cercului realizate în ultima perioadă:

    • Obiceiuri de Dragobete;
    • Organizarea activităţilor dedicate zilei de 1 Decembrie;
    • Organizarea de serbări  cu ocazia diverselor evenimente;

Cercul a totalizat în decursul anilor numeroase premii.

© 2015 | Palatul Copiilor Deva: universul tuturor copiilor!