Autoapărare (Arte marţiale, Karate)

AUTOAPĂRARE (Arte marţiale, Karate) — prof. MARIUS BIJI

Artele marţiale sau arta luptei au ajuns în epoca modernă un sistem de ameliorare a capacităţilor fizice şi spirituale ale omului. Artele marţiale au devenit sporturi menite să-i ofere fiecăruia posibilitatea de a-şi da seama de propriile-i disponibilităţi corporale, de a căli sufletele celor care le practică şi de a promova o anumită filozofie. Astăzi artele marţiale sunt ” arte ale păcii”.

Cercul de Arte Marţiale, unul din cercurile mai noi ale Palatului Copiilor Deva, a luat fiinţă în toamna anului 2000. Dacă drumul nu a fost uşor, în momentul iniţial baza materială lipsind cu desăvârşire, cercul beneficiază la ora actuală de condiţii optime de pregătire a celor care doresc să se instruiască în acest domeniu.

Ca urmare a profesionalismului de care se bucură în pregătire sutele de elevi care se înscriu la acest cerc, au apărut şi performanţele.

În cadrul cercului se pot înscrie elevii din toate unităţile şcolare ale municipiului Deva, printre priorităţile instruirii numărându-se educarea disciplinei, ordonarea gândirii, respectul de sine şi al celor cu care te antrenezi şi concurezi.

© 2015 | Palatul Copiilor Deva: universul tuturor copiilor!