Băișoara: Festivalul Zmeelor 2014

Concursul național de aeromodele de carton și zmee, ediția XV-a, 2014, s-a desfășurat la Băișoara în perioada 10-12 octombrie 2014. Aproximativ 55 de copii şi-au lansat cât mai sus obiectele confecţionate chiar de ei.Чем лучше штукатурить

Organizat de Palatul Copiilor din Cluj-Napoca, “Festivalul zmeelor” este dedicat tuturor copiilor de la Cluburile și Palatele Copiilor din țară. La ediția din acest s-au înscris copii din Turnu Severin, Ploiești, Deva, Arad, Satu Mare, Turda, Dej, Târgu Lăpuș, iar din Cluj-Napoca au participat cinci elevi.

Copiii au fost împărțiți pe două categorii, clasele I-IV și clasele V-VIII. Condiția este că elevii să nu mai fi participat la alte ediții pentru că este un concurs pentru începători. Aeromodelele cu care au concurat copiii trebuie să aibă o suprafață de maxim 650 mm și să fie din carton. Începând cu ora 15 s-a desfășurat proba de zmee, pe care copiii trebuie să le țină în aer maxim 5 minute. S-au acordat premii pentru aspectul zmeelor, imaginație, complexitate. Organizatorii susțin că numărul copiilor care vor să participe la concurs crește de la an la an. Seară s-a încheiat cu o discotecă pentru cei mici şi jocuri de cabană.